Grafiske linjer og romantisk hygge med striber

By:

Tapeter og farvede vægge er super hot for tiden, men hvordan får man det til at spille, så det understreger den personlige indretning? I dette indlæg har jeg fokus på stribet tapet, og jeg kommer med råd og gode tips til at få striberne op på væggen.

Selv elsker jeg at lege med tapeter og de forskellige udtryk, man kan få frem ved at mikse dem på kryds og tværs. Jeg handler som regel hos tapeteksperten.dk, da de har gode inspirationsbilleder og et kæmpe udvalg af lækre tapeter.

Et grafisk look

Er du til rene linjer og et grafisk udtryk, så skal du vælge kraftige striber i kontrastfarver – det sort-hvide look giver et stærkt grafisk udtryk, og med lodrette striber samler du rummet og gør det højere rent visuelt. Hold dig gerne til en væg, så det ikke bliver for voldsomt.

Ønsker du det grafiske look, men synes det bliver for hårdt med den sorte farve, så kan du dæmpe effekten og bløde den lidt op ved at vælge en grå i stedet for sort.

Et romantisk udtryk

Drømmer du om at skabe en romantisk stemning i hjemmet, så kan striberne også bruges her. Prøv dig frem med farverne og vælg nogle, der passer til dine gardiner og puder, så du samler indtrykket. Pastelfarver og støvede nuancer er med til at understrege det romantiske look, og rosa, dueblå og gyldne farver er altid et hit.

Vil du gå hele vejen, kan du overveje at opdele væggen med en liste på tværs og på den måde give en illusion af traditionelle vægpaneler.

Striber på tværs

Det kan være svært at arbejde med vandrette striber, og generelt fungerer de bedst i store rum. Med smalle striber kan du skabe et voldsomt og lidt uroligt look, mens du med brede striber skaber ro. Blød gerne striberne op ved at supplere med blomstrede gardiner og puder.

 

Posted in: Stribet tapet